متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1399/12/10
  • - تعداد بازدید: 41
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

کینوا چیست؟

کینوا چیست؟

دانه کینوا شبه غله‌ای سرشار از پروتئین و مواد مغذی است که می‌تواند جایگزین بسیار خوبی برای افراد گیاه خوار یا کسانی که به هر دلیلی از گوشت قرمز استفاده نمی‌کنند، باشد.

 
 

در سال های اخیر، استفاده از کینوا در سراسر جهان از جمله ایران افزایش یافته است. از این رو در ادامه به معرفی این دانه و خواص آن می پردازیم:

کینوا دانه خوراکی است که به خاویار گیاهی نیز شهرت دارد و مصرف آن در کشورهای غربی، به عنوان جایگزین سالم‌تر غلاتی از جمله گندم رواج یافته است. پروتئین، آمینواسید، فسفر، آهن، امگا 3 و همچنین منیزیم، پتاسیم، فیبر، ویتامین‌های گروه B، ویتامین E و آنتی اکسیدان‌ها از جمله موادی هستند که به وفور در دانه‌های این گیاه وجود دارند.

ویژگی های کینوا:

1- یک پروتئین کامل است و جز معدود گیاهان خوراکی است که تمامی آمینواسیدهای ضروری بدن را دارد.

2- به صورت طبیعی فاقد گلوتن است. از این رو گزینه بسیار مناسب برای رژیم غذایی افراد مبتلا به بیماری سلیاک و عدم تحمل گلوتن می باشد.

3- مقدار بالای فیبر غذایی دارد. از این رو مصرف آن می تواند به پیشگیری از پرخوری و اضافه وزن و همچنین کاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا و دیابت کمک کند.

4- سرشار از ریبوفلاوین، منیزیوم و منگنز است که می تواند تاثیرات مثبتی بر سلامتی داشته باشد.

5- سرشار از آنتی اکسیدان‌های گیاهی است که مزایای بسیاری بر سلامتی انسان از جمله کاهش خطر ابتلا به سرطان دارند.

اثرات کینوا بر سلامتی:

با توجه به ویژگی های کینوا، مطالعات نشان داده اند که کینوا می تواند تاثیرات مثبتی بر سلامت قلب، کاهش سطح کلسترون خون، کاهش سطح قند خون، بهبود عملکرد سیستم گوارش، کاهش اشتها و وزن داشته باشد. همچنین اثرات ضد التهابی و ضد سرطانی نیز دارد.

انواع کینوا:

بطور کلی کینوا سه رنگ سفید، سیاه و قرمز دارد. در واقع انواع کینوا تفاوت بسیار اندکی از نظر مواد مغذی و ارزش غذایی دارند و تفاوت اصلی آنها در طعم، بافت و زمان پخت آنها است.

کینوا سفید پس از پخت بافت نرم تری از انواع دیگر کینوا دارد و نسبت به انواع دیگر آن در دسترس تر است.

کینوا سیاه شیرین‌تر از دانه‌های سفید است و رنگ سیاه خود را بعد از پخته شدن حفظ می‌کند.

کینوا قرمز بعد از پخت به رنگ قهوه‌ای دیده می‌شود و کمی شیرین‌ است. کینوا قرمز برای تهیه سالاد سرد انتخاب بهتری است زیرا شکل خود را بعد از پخت حفظ می‌کند.

نحوه مصرف کینوا:

o کینوا خیلی سریع‌تر از سایر غلات می‌پزد و پخت آن معمولا بین 12 الی 15 دقیقه طول می‌کشد. روش پخت کینوا مانند پخت برنج است.

o از کینوا پخته می‌توانید در تهیه سالاد، کتلت، برگر، پاستا، سوپ و دیگر غذاها هم استفاده کرد.

  • کینوا خام را می‌توان برای تهیه جوانه، در سالادها استفاده کرد.

o از آرد کینوا می توان در آشپزی بدون گلوتن برای تهیه نان، کیک و کوکی ها استفاده کرد.

در کنار مزایای زیادی که برای کینوا ذکر شد، باید توجه داشته باشید که کینوا مقدار قابل توجهی اگزالات دارد که جذب کلسیم را کاهش می‌دهد و می‌تواند برای برخی از افراد که مشکل سنگ کلیه دارند، مناسب نباشد.

"نسرین نسیمی" کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی

پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 37838
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید